LED panelen kopen en de juiste sfeer creëren

Misschien denk je bij LED verlichting niet direct aan een gezellige sfeer of een hip interieur, maar tegenwoordig heb je LED panelen in alle soorten, maten en kleuren! Wil je LED panelen kopen? Denk dan eerst goed na over het soort sfeer dat je in de ruimte wilt creëren. Naast inrichting, kleur en design, speelt verlichting hierbij namelijk een essentiële rol.

LED panelen kopen: waarom LED?

LED is hip! Omdat de panelen maar weinig energie nodig hebben om voldoende licht te genereren, zijn ze energiezuinig. Bovendien hebben ze een lange levensduur en hoef je ze dus minder vaak te vervangen dan andere soorten verlichting. Een LED lamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp of halogeen lamp en daarmee bespaar je dus flink energie. Dit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu! LED panelen passen goed in deze tijdsgeest waarin we allemaal ons steentje bijdragen om duurzamer en milieuvriendelijker te gaan leven. Dat LED panelen een duurzame optie zijn, betekent echter niet dat je moet inleveren op sfeer. Door de grote keuze in soorten LED panelen, is er voor iedere ruimte passende LED verlichting te vinden.

Setting the mood: het effect van kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van het licht heeft een groot effect op de sfeer in een ruimte en je kunt het zelfs gebruiken om de emoties van mensen in de ruimte te beïnvloeden. Het is dus belangrijk een “lichtplan” te maken voor je jouw LED panelen aanschaft. Wat wil je in de ruimte bereiken en hoe kun je de verlichting daarvoor inzetten? De kleurtemperatuur van licht wordt gemeten in graden Kelvin (K) en varieert van warm licht (2700K – 3000K) tot neutraal licht (4000K – 4500K) en koud licht (6000K – 6500K). Warm licht heeft een schijnsel dat rood, oranje of gelig is en geeft een gezellige of romantische sfeer omdat het doet denken aan kaarslicht. Het werkt rustgevend en ontspannend en is daarom zeer geschikt voor bijvoorbeeld horecagelegenheden. Neutraal licht komt het dichtst in de buurt van daglicht. Het heeft een eenvoudige uitstraling en maakt mensen energieker en vrolijker. Koud licht heeft een witte of blauwe kleur en maakt productief en alert. Dit maakt neutraal en koud licht geschikter voor bijvoorbeeld kantoorruimtes. Wil je kunnen variëren met de verlichting? Dan zijn dimbare LED panelen een uitkomst! Hiermee maak je eenvoudig het licht feller of minder fel, afhankelijk van wat de situatie nodig heeft.

Geef een reactie