Kledingstijl voor mannen

Je kleding kan al veel over iemand zeggen. Ten eerste kan je vaak zien of iemand überhaupt aandacht heeft besteed aan zijn of haar outfit. Ten tweede straalt de stijl waarin iemand zich kleedt al gelijk een bepaalde vibe uit. Hier wil ik wat voorbeelden noemen voor mannen. 

Basic

Als kleding je niet zo veel interesseert of je wil graag onopvallend tussen de mensen blijven, dan kan je het lekker simpel houden. Zorg er gewoon voor dat je drie fijne broeken hebt die goed om je lichaam sluiten, bijvoorbeeld drie jeans in verschillende kleuren. Sneakers zijn waarschijnlijk voor daaronder de beste optie. Wil je nog een beetje expressief zijn met kleur, dan kan je sneakers in een kleurtje nemen, maar als je liever witte schoenen draagt, zou je dat ook nog met leuke sokken kunnen doen. Verder hoef je dan alleen nog maar te zorgen dat je een aantal T-shirts, button-up shirts en truien of hoodies hebt. Weet je niet zo goed wat je met kleuren aanmoet voor kledingstukken die je moet combineren, zoals een jas? Zwart past overal bij.

Losjes en sportief

Ben je een ontspannen en/of sportief persoon en wil je die losheid ook uitstralen, dan kan je misschien wat meer naar de oversized kleding gaan. Het gaat er vooral om dat kleding lekker zit, toch? Soepele schoenen en broeken waarin je je goed kunt bewegen zijn een aanrader. Daarboven kan je dragen wat je wil: groot en los of juist strak aansluitend. Je kunt zelfs een beetje netjes gekleed gaan als je dat zou willen, maar anders zijn zachte T-shirts en chilltruien een goede optie. Alle kleuren waarvan jij vindt dat ze te combineren zijn, moet je vooral aantrekken. Hoofddeksels passen goed bij deze stijl, dus schaf een stijlvolle muts of pet aan. Met jassen kun je alle kanten eigenlijk op. Als je veel actief en sportief bent kun je wel het beste voor een korte jas gaan, zodat ‘ie niet in de weg zit bij veel beweging.

Netjes

Ben jij een geordend, net persoon en wil je dat ook uitstralen, dan kan je je kledingstijl een beetje fancy maken. Regel één: geen sneakers. Ga eerder voor leren schoenen of loafers, het liefst in een donkere kleur, want dat past bij meer dingen. Als je casual netjes wil zijn kan je prima een zwarte jeansbroek dragen, anders kan je beter denken aan pantalons. Die zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Een echte fancy pantalon is een optie, maar er zijn ook sportievere of neutralere varianten. Daarboven kan je dan een button-up dragen of bijvoorbeeld een coltrui mannen. Een donkere, lange jas is bij uitstek geschikt als je er netjes uit wil zien.

Geef een reactie