Zo maak je van de tuin een mooie plek

De tuin kan een plek zijn waar je veel wilt zitten of een plek die je liever vermijdt. Indien het tweede momenteel aan de orde is, dan is het van belang dat je actie onderneemt. Zorg ervoor dat de tuin een fijne plek wordt en doe wat aanpassingen. Soms kun je met een kleine investering al veel verandering brengen aan de sfeer in de tuin. 

 

Achterstallig onderhoud verhelpen

Iets wat je in veel tuinen ziet, is achterstallig onderhoud. Het gras is al lang niet gemaaid en er zit veel onkruid tussen. De struiken zien er niet netjes meer uit en de spullen zijn verouderd. Indien dit momenteel bij jou aan de orde is, dan is het belangrijk dat je actie onderneemt. Wacht niet langer en begin vandaag nog met het achterstallige onderhoud. Maai het gras en verwijder het onkruid. Zaai daarnaast het gazon opnieuw in en snoei de struiken. Alleen al door het achterstallige onderhoud op te knappen, ziet de tuin er stukken beter uit. 

 

Schaf nieuwe tuinmeubelen aan

Indien de tuin er momenteel echt niet netjes meer uitziet, is het een strak plan om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Stel een budget vast en ga op zoek naar wat je daarvoor kunt krijgen. Met een simpel tuinbankje kun je de tuin al behoorlijk opvrolijken. Wel is het belangrijk dat het tuinbankje op de juiste plek wordt geplaatst en je een model aanschaft van hoge kwaliteit. Naast alleen het tuinbankje kopen, kun je er ook voor om een zitplek te creëren. Hiervoor dien je naast het tuinbankje ook te zorgen voor een aantal stoelen en een tafel. Een kunststof tuinstoel is erg prettig. Ze zijn licht qua gewicht, gaan lang mee en zien er mooi uit. Wel is het belangrijk dat je de tuinstoelen bij de juiste verkoper aanschaft. De kwaliteit onderling verschilt namelijk behoorlijk. 

 

Koop kleurrijke planten

Een tuin kan er erg somber uitzien als het niet op de juiste manier is onderhouden. Om de tuin weer tot leven te laten komen, kun je ervoor kiezen om kleurrijke planten te kiezen. Let er hierbij op dat de kleuren onderling goed bij elkaar passen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zorgt voor voldoende ruimte per plant. De wortels moeten namelijk de mogelijkheid hebben om diep de grond in te schieten. Daarnaast kun je bepaalde plantsoorten niet naast elkaar zetten. Verdiep je hier vooraf goed in en voorkom dat je planten er stukken minder mooi dan mogelijk is uit komen te zien. 

 

Geef een reactie